Nowy użytkownik
Witam,
Budowa strony w wersji polskiej i angielskiej poszła bez problemu (no może brak polskich znaków w menu to lekki mankament). Niestety przy budowie strony z cyrylicą nie mogę sobie poradzić. Teoretycznie plik .ini rosyjski jest. W trakcie wpisywania nazwy widać, ale po zapamiętaniu już tylko znaki zapytania. Proszę o pomoc!
Pozdrawiam,
jerzy
Podaj więcej danych jaka wersja instalacyjna programu, jak będę znał wersję jaką masz zainstalowaną w komputerze jestem wstanie pomóc z podesłaniem instalacji spolszczenia.
Nowy użytkownik
Witam,
Posiadam WebSite X5 Evolution 8 Version 8.0.11. Czy na cyrylicę też masz patent?
Dziękuję z góry za pomoc
Lunatyk
cyrlica ? co to niby takiego ? pewnie ma patent na język Polski jeśli o to Ci chodzi
Nowy użytkownik
Ech.. już nie uczą w szkole rosyjskiego. Cyrylica to rosyjska czcionka !! Może ktoś wie jak zrobić stronkę z rosyjskimi literami?
Użytkownik
Próbowałem na kilka sposobów-i róznie mi wychodzi;( ustaw jezyk systemu z PL na rosyjski może tu leży problem
Jak mam j.polski programisty głowny uklad klawiatury to fakt same znaki zapytania.
Ostatnio edytowany przez Norbi123 (2010-04-07 17:45:11)
Nowy użytkownik
Ustawiam na jezyk rosyjski w Website. Prawidłowo wyświetla tylko rosyjskie nazwy w dolnym pasku mapy witryny ale tylko te, które są już w programie. Nazwy stron to już znaki zapytania. Nawet zainstalowałem rosyjską czcionkę, którą dostałem od klienta ze wschodu. I co? Owszem jest widoczna, ale tylko w mapie strony. Co ciekawe teksty na stronach są po rosyjsku prawidłowo wyświetlane! Błąd występuje tylko w tytułach stron. Podobne zjawisko jak z polskimi znakami w wersji polskiej - co za cholera?? Może błąd jest w stronie kodowej windowsa?
Użytkownik
Jeszcze dzis bede próbował - czyli pozostaje problem tytułów stron;(
no tak poczytalem troszke kurs Radoslawa Sokola "Tworzenie Stron www" oraz znalazłem takie cos-widze ze z tym, to bedzie sporo roboty;)
http://webdesign.art.pl/atelier/unicode.html
ale jest szybszy sposob obejscia banera czy stopki (napisac to np w Gimpie ) i zapisac jak plik png i wklejamy cyrulice ( to mamy choc załatwiony baner:) Bo pisac to można bardzo ładnie sprawdzałem
Ostatnio edytowany przez Norbi123 (2010-04-08 18:34:41)
Nowy użytkownik
Witam
Właśnie zacząłem pracować nad rosyjskojęzyczną wersją mojej strony, czy ktoś poradził już sobie z problemem tytułów stron?
Lunatyk
Zaznaczyć w programie język treści RU-Russian, oraz poczytać to:
http://www.rosjapl.info/forum/printview … 4e28a93a6e
Nowy użytkownik
Mam podobny problem, wszystkie napisy zmieniają się w znaki zapytania, kombinowałem z czcionkami, językami i dalej lipa, ktoś sobie z tym poradził?