Użytkownik
Mam takie pytanie: czy ktoś może wie dlaczego po przestawieniu w programie opcji aby pasek przewijania nie był generowany przez program lecz taki jak każdy ma oryginalnie ustawiony w przeglądarce (to zależy od systemu operacyjnego) po ponownym uruchomieniu programu ustawienia powracają do paska generowanego automatycznie przez program pomimo tego że wcześniej zapisałem projekt z następującymi ustawieniami: styl tekstu -> paski przewijania -> i odznaczone "pozwól na ustawienia własne" co po ponownym uruchomieniu programu samo się zaznacza i tak w kółko trzeba przestawiać... Oczywiście można to za każdy razem przestawiać ale jest to denerwujące. Używam najnowszej legalnej wersji 8.0.11, czy jest to błąd tej wersji?
Może problemem jest w tym że używam programu na Windows7?
Jak ktoś nie zna rozwiązania to proszę o napisanie czy też tak macie bo jeśli nie to znaczy że chyba coś mi się źle zainstalowało.
Ostatnio edytowany przez Łukasz Wolniewicz (2010-03-29 17:42:27)
Sprawdziłem to u siebie. Pasek przewijania zmieniłem na inny kolor i fortam wrzuciłem na serwer po czym ponownie w programie Website X5 zmieniłem pasek na standardowy i wrzuciłem na serwer. Wszytko zrobiło się jak kazałem, pasek zrobił się jaki chciałem więc z tym jest wszytko wporządku musisz szukać u siebie przyczyny program nie jest winny. Gdby była to wina programu u mnie też miałbym taki błąd jak Ty masz
Użytkownik
Ja jak wrzucam na serwer to mogę ustawić taki jak chcę, ale jak załóżmy ustawię taki aby każdy miał taki jaki ma w Windowsie to po zapisaniu wyłączeniu programu i ponownym uruchomieniu projektu pasek zmienia się sam na szary czyli jest zaznaczone okienko "pozwól na ustawienia własne" choć wcześniej je odznaczyłem i zapisałem. Tak też nie masz? Bo jak ja w kółko zminiam to na serwer mogę wysłać jaki chcę pasek tylko że za każdym razem musze to przestawiać.
Miałem taki przypadek, lecz nałożył się on z formatowaniem dysku i instalacją na nowo systemu operacyjnego. Po nowej instalacji programu WebsiteX5 wszystko wróciło do normy
Lunatyk
Podobno "Ustawienia własne" Stylu paska przewijania prawidłowo
działają tylko pod przeglądarką IE7 i 8. Sam mam IE8 i ustawienia
działają prawidłowo. Pod innymi przeglądarkami wygląd paska jest
domyślny. Nie mam gdzie sprawdzić, czy naprawdę są kłopoty
z innymi przeglądarkami.
Ostatnio edytowany przez vtu (2010-05-11 13:50:51)
Użytkownik
Odp. dla "vtu": Ale tu nie chodzi o wyświetlanie w przeglądarce paska tylko o konfigurację w programie WebSite jeszcze przed wysłaniem projektu na serwer.
Odp. dla "maniks"" Faktycznie po przeinstalowaniu systemu wszystko wraca do normy na ok. tydzień a potem z powrotem jest to samo. Mi się wydaje że to jakiś błąd w programie, może to poprawią przy najbliżej aktualizacji o ile jeszcze jakaś będzie
Napisałem do Incomedia i problem jest w przeglądarce IE 8, jeśli posiada się starszą wersję IE to nie będzie błędu w programie z paskiem przewijania. Napisali mi że w następnej wersji programu zlikwidują funkcję umożliwiającą zmianę wyglądu paska.
Ja mam ten problem że używam Windowsa 7 i tam IE8 jest domyślnie a starszej wersji zainstalować się nie da
Ostatnio edytowany przez Łukasz Wolniewicz (2010-06-24 18:43:13)