Lunatyk
Na mojej stronie nie ma zastosowania ten przykład z muzyką. Moja strona występuje tu tylko jako
magazyn do składowania tego pliku. Każdy może (tymczasowo) ten plik wykorzystać do swojej strony
umieszczając mój link.
A takiego przykladu jak "ciągnięcie" dalej muzyki na innej stronie nie znam, podejrzewam, że tego
nie mozna zrobić.
Ostatnio edytowany przez vtu (2010-11-08 09:46:48)
I wszystko jasne Szkoda tylko, że nie ma możliwości ciągłego grania myzuki przy przegladaniu różnych stron na www.
Lunatyk
gdyby tak było mój niedokończony projekt zobaczył by świat
Strasznie pomocne sa wasze informacje =]
Dziekuje!
Pozdrawiam!
Cieszę się, że tak uważasz. Zmienieś zdanie od ostatniej wizyty
Użytkownik
Witam,
Może się będę powtarzać ale mam problem mianowicie zależy mi aby ze strony wstępnej/intro była możliwość wejścia do trzech wersji językowych: pl, en, sk i zastosowałam się do powyższych instrukcji i nic;( na stronie wstępnej można dodać jedynie obraz reprezentujący dany język bez scieżki?
Pozdrawiam będe wdzieczna za pomoc:)
Lunatyk
Coś nie wszyscy mogą zrozumieć te moje opisy więc zrobiłem instrukcję na Mojej stronie (jest w trakcie tworzenia)
i każdy będzie mógł ją sobie przeczytać, może wreszcie na coś się przyda Moja strona. Pierwszy sposób w wolnej chwili.
http://www.vtu7.pl/lang2.html
Ostatnio edytowany przez vtu (2011-05-03 12:40:53)
lighia napisał:
Witam,
Może się będę powtarzać ale mam problem mianowicie zależy mi aby ze strony wstępnej/intro była możliwość wejścia do trzech wersji językowych: pl, en, sk i zastosowałam się do powyższych instrukcji i nic;( na stronie wstępnej można dodać jedynie obraz reprezentujący dany język bez scieżki?
Pozdrawiam będe wdzieczna za pomoc:)
Ułatwisz sobie pomoc jak podasz stronę www z Twoim problemem. Chyba, że jeszcze jej nie ma w sieci bo jest w trakcie tworzenia to odsyłam do strony użytkownika vtu, o której pisze post wyżej.
Często na forum
VTU, zdjęcia w galerii przeeecudowne!!!
Nowy użytkownik
Witam
Jeśli chodzi o Stronę Wstępną...
Kolega Vtu doskonale zna się na rzeczy. Jednak zrobiłem stronę wstępną trochę inaczej, nie korzystałem z opcji tworzenia strony wstępnej zawartej w programie. Robiąc moją stronę wstępną podpierałem się radami kolegi Vtu w kwestii tworzenia strony wielojęzycznej. To mnie w pewnym sensie zainspirowało.
Moja strona wstępna wygląda tak: http://www.kargos.pl .
To jest projekt początkowy i ma być jeszcze poprawiony. Nie wykluczam, że wykorzystam znowu porady Vtu.
Cała strona wymagała utworzenia trzech projektów w programie. Osobno dla DE, osobno dla PL i osobno dla strony wstępnej i umieszczenia wszystkiego w odpowiednich folderach, wg rad Vtu.
Potem po wstawieniu flag, ustawione odnośniki odsyłają do odpowiedniej strony. Ten sposób umożliwia wstawienie nieograniczonej ilości języków na stronie. Strona wstępna jest dosyć prosta i ma swoje wady. Brak muzyki, brak automatycznego przejścia do strony głównej i musiałem mocno pozmieniać ustawienia w samej budowie strony (w opcji: Wzorzec własny), jednak było to dosyć proste. Dla osób mało wymagających powinno wystarczyć.
Podziękowania dla Vtu.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez laskala (2011-05-14 21:01:21)
Lunatyk
laskala napisał:
Witam
http://www.kargos.pl .
A możesz zdradzić jak zrobiłeś tą grafikę szarego słupka po lewej stronie od dołu aż po samą górę ?
Nowy użytkownik
Witam
W programie graficznym (PhotoFiltre) zrobiłem sobie taki pasek 225x1480.
Potem w opcji "Wzorzec własny" wstawiłem ten pasek do "Obraz" kolejno do:
"Baner górny", bez powtarzania i wyrównanie do lewej góra.
"Menu poziome", bez powtarzania i wyrównanie do lewej góra.
"Zawartość strony", bez powtarzania i wyrównanie do lewej góra.
Powodzenia
Ostatnio edytowany przez laskala (2011-05-14 20:58:26)
Lunatyk
Mnie się też ten słupek poobał, ale udało mi się go zrobić....
Ostatnio edytowany przez vtu (2011-05-19 07:25:04)